ОРГАНОГРАМ

ОДДЕЛ ЗА УРОЛОГИЈА

Одделението за урологија се занимава со дијагностика на хируршки и конзервативни третмани на болести на бубрезите, уринарниот тракт, простатата и половите органи

Работно време: 00:00 - 24:00

тел. (046) 267 267 лок. 344

Др. спец. Горан Балески
(раководител на оддел)
Цветанка Таштаноска
(главен мед. техничар)

Лекарски кадар:

Др. спец. уролог Горан Балески - раководител на оддел
Др. на науки по урологија Крсте Стојаноски
Др. спец. уролог Ристо Медароски
Др. спец. уролог Колчо Грозданов
Др. спец. уролог Огнен Точко

Стационарно лекување

 • Лекување на пациенти со отворање на историја на болест согласно медицина базирана на докази, со примена на современи медицински методи и согласно акредитацијата која ја има болницата а издадена од надлежен орган во Министерството за здравство на РМ,
 • Вршење на интервенции во операциона сала во оперативен блок доколку пациентите се индицирани за таков вид интервенција,
 • Вршење на операции (класични) во операциона сала согласно медицината базирана на докази и лекување на истите врз основа на донесените протоколи од Министерството за здравство на РМ,
 • Лекување на пациенти на интензивна нега после изведен оперативен зафат,
 • Испис на пациенти после завршено лекување.

Уролошка амбуланта

тел. (046) 267 267 лок. 341

 • Прием и тријажа на пациенти кои се третираат амбулантно со полесни уролошки индикации и прием на ургентни пациенти,
 • Лекување на пациенти кои се третираат амбулантно,

Контакт

 • Адреса

  Ул. Сирма Војвода бр. 1
  Охрид 6000, Република Македонија


 • Телефон

  logo +389 46 267 267


 • Социјални мрежи